Toronto Low Maintenance Backyard
This Downtown Toronto backyard was simply a not very functional deck with some pavers for parking in the back. The client wanted it transformed into an outdoor living space that was functional. We increased the size of the upper deck and gave enough room on it for dining. A lower deck was added for an outdoor living room couch with a firetable to add ambience in the evening. A third functional area was created with interlocking brick pavers for an outdoor fireplace with a couple of chairs for a private nook. Horizontal board fencing was built around the backyard to remove the views of the mutual driveway and neighbours backyard parking pad. Large posts were added to existing shed along with a new formal door with sidelight. Low voltage outdoor lighting was installed on the fences, deck railings for additional night time enjoyment of the space. Being a professional chef the client also wanted to grow herbs vertically so a green wall or vertical garden was added for his herbs and some vegetables.